tag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post7895778750045813494..comments2024-02-24T09:43:12.659+01:00Comments on Zatoka Rozkoszy: Kuchnia japońska dla Polaków - odcinek 7Muscathttp://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-80954413263930206042010-03-21T19:47:04.709+01:002010-03-21T19:47:04.709+01:00Kryzysowy Kucharzu, gdzie Ty tu widzisz sushi??? ^...Kryzysowy Kucharzu, gdzie Ty tu widzisz sushi??? ^^' To onigiri!<br />Sushi jest z ryżu zakwaszonego (plus cukier i sól), onigiri bez zaprawy - to zasadnicza różnica. Kształt i dodatki mają mniejsze znaczenie.<br />(Dlatego, m.in. w Twoim chirashi sushi paru rzeczy brakuje moim zdaniem.)Muscathttps://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-88919543771283589432010-03-11T17:11:02.501+01:002010-03-11T17:11:02.501+01:00Ciekawy pomysł z tym sushi. Prawie takie jak moje ...Ciekawy pomysł z tym sushi. Prawie takie jak moje :Dkryzysowy kucharzhttps://www.blogger.com/profile/00312581985209294720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-67918330713399815622010-03-11T16:44:04.489+01:002010-03-11T16:44:04.489+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.kryzysowy kucharzhttps://www.blogger.com/profile/00312581985209294720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-59402973999640383962010-03-01T20:59:44.486+01:002010-03-01T20:59:44.486+01:00...napisał ten, który zjadł do tego pół talerza te......napisał ten, który zjadł do tego pół talerza tempury z pangi, której - jako ryby - oczywiście nie lubi, a o której też zresztą wkrótce napiszę :) Ale i tak się zdziwiłam, że ryż w zielsku zjadł ;OMuscathttps://www.blogger.com/profile/13725389760432729136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-73560199719231115792010-03-01T20:10:02.144+01:002010-03-01T20:10:02.144+01:00Hmm, niby zielsko i ryż, a w środku...znów zielsko...Hmm, niby zielsko i ryż, a w środku...znów zielsko a jednak dobre. Bardzo dobre, ale bez sosu jakiegoś się nie obejdzie, a liście pyszne, i kwaśne i słone lekko, no pycha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6557048214552740019.post-8109011403718288102010-03-01T16:57:51.465+01:002010-03-01T16:57:51.465+01:00fajne!fajne!Maltahttps://www.blogger.com/profile/01980453156192649811noreply@blogger.com